Home / Actueel / Nieuws / POP3 subsidies voor plattelandsontwikkeling Maatregel 2 'fysieke investeringen voor innovatie en modernisering´ Groningen toegekend

POP3 subsidies voor plattelandsontwikkeling Maatregel 2 'fysieke investeringen voor innovatie en modernisering´ Groningen toegekend

- Onze adviseurs Dirk van Nuland, Jan Bouwman en Bart Dijkgraaf hebben het afgelopen voorjaar voor een aantal van hun klanten in de provincie Groningen een POP-3 subsidie voor plattelandsontwikkeling aangevraagd voor verduurzaming van hun pluimveehouderijen. Inmiddels zijn alle verleningsbeschikkingen binnen en is ruim 400.000 euro subsidie toegekend door de provincie Groningen/EU. Deze subsidie komt ten goede aan de bedrijfsontwikkeling en verduurzaming van de pluimveehouderijen in Groningen.

De subsidie draagt bij aan het kunnen oprichten van overdekte uitlopen bij stallen, om over te kunnen schakelen naar welzijnsconcepten zoals 1-ster, en tevens  aan maatregelen die het energieverbruik verder reduceren. Denk hierbij aan maatregelen zoals warmtewisselaars waarmee warmte wordt teruggewonnen van uitgaande stallucht. Een reductie van het energieverbruik van de pluimveehouderij draagt bij aan vermindering van het gasverbruik van de pluimveehouders en draagt bij aan de Nationale klimaatdoelen. Wij zijn zeer tevreden met het behaalde resultaat en werken door aan de bedrijfsontwikkeling van de pluimveehouderij.

Heeft u vragen over bedrijfsontwikkeling in de pluimveehouderij? Neem contact op met Jan Bouwman of Bart Dijkgraaf.

Heeft u vragen over POP-3 subsidies voor plattelandsontwikkeling? Neem hiervoor contact op met Dirk van Nuland of Bart Dijkgraaf.