Onze mensen

Bart Dijkgraaf - Adviseur Agra-Matic

27 december 2021
-
2 minuten

Bart Dijkgraaf (39) is iemand waar elke veehouder blij mee is. Met zijn uitgebreide kennis van zaken en samen met zijn collega’s, loodst hij veehouders door het doolhof van wetten, regels en subsidies. Bart is adviseur bij Agra-Matic.

Fascinatie voor de sector

Bart is getrouwd, heeft drie jonge kinderen en woont vlak bij Kampen in het dorp IJsselmuiden. Op de middelbare school kwam hij in contact met de agrarische sector doordat hij verschillende bijbaantjes had bij veehouders. Hij was daar zo door gefascineerd, dat hij besloot de hogere landbouwschool richting dier en veehouderij te doen. Na verschillende functies binnen de sector kwam hij uiteindelijk bij Agra-Matic terecht en daar werkt hij nu met veel plezier al 15 jaar. Sinds zes jaar is hij adviseur en heeft als specialisme brandveiligheid.

Toekomstdromen realiseren

Tot de klanten van Bart behoren vooral melkveehouders, vleespluimveehouders
en vleeskalverhouders. Ze komen veelal bij hem terecht als ze bouwplannen hebben. Een bouwproces is tegenwoordig zo complex dat je dat als veehouder niet meer alleen kunt doen. Maar ook als adviseur doe je het niet alleen. Bij een nieuwbouwproject begeleidt Bart wel het hele proces, maar verschillende onderdelen worden door verschillende specialisten van Agra-Matic ingevuld. “Het begint vaak met een open gesprek over de toekomst van het bedrijf. Samen kijken we wat de veehouder zou willen en wat er mogelijk is. Vervolgens vullen we alles stap voor stap in; we maken bouwtekeningen, vragen vergunningen aan, overleggen met omwonenden, checken subsidies en schakelen aannemers in. Uiteindelijk leveren we een stal op waar de veehouder met plezier in kan werken en zijn toekomstdromen kan realiseren. En dat is natuurlijk prachtig!”

De sector ligt onder een vergrootglas

Doordat duurzaamheid in de samenleving een heel belangrijke rol is gaan spelen, ligt de agrarische sector momenteel onder een vergrootglas. Volgens Bart hoeft dat helemaal geen probleem te zijn, als je daar maar goed op inspeelt. “Het is niet slim om plannen te maken, vergunningen te regelen en het zomaar uit te voeren. Wil je de steun van je omgeving hebben, dan moet je mensen al in een vroeg stadium bij je plannen betrekken. Dat levert soms wat hobbels op, maar uiteindelijk kun je daarmee op een duurzame manier samen verder,” aldus Bart.

Werken bij Agra-Matic

Bekijk onze vacatures en vind de vacature die bij jou past!