Home / Actueel / Kennisartikelen

Kennisbank

Filter of zoek artikelen

5 Resultaten

09-07-2018 - De Nederlandse varkenshouderij is groot geworden dankzij een positie die het mogelijk maakte om tegen een lage prijs varkensvlees te produceren. Het recept van uitsluitend kostenverlaging is echter uitgewerkt. Tien jaar geleden had Nederland nog de laagste kostprijs, maar dat is...

09-07-2018 - Zonder veel ervaring bouwde Jan de Jong twee nieuwe stallen voor het houden van 70.000 langzaamgroeiende vleeskuikens. Nu hij een aantal ronden met de stallen heeft gewerkt loopt het als een geoliede machine en zijn de werkzaamheden tot een minimum gereduceerd.

15-11-2017 - Hoe groot is mijn bouwvlak? Dat is één van de eerste vragen die wordt gesteld op het moment dat een veehouderij wil uitbreiden. We zien echter dat steeds meer provincies de maximale bouwvlakmaten juist loslaten en zich gaan richten op maatwerk per locatie.

24-07-2017 - Ondernemers die zich hebben aangemeld voor de Subsidieregeling ‘Bedrijfsbeëindiging Melkveehouderij ’ krijgen de kans om met subsidie hun bedrijf versneld te beëindigen.

27-06-2017 - Bij bedrijfsontwikkeling in de melkveehouderij wordt vaak alleen gedacht aan nieuwbouw of verbouw met het verruimen van het aantal dieren. Terwijl het voor een veehouder nu gunstiger kan zijn om het bedrijf te optimaliseren door bestaande processen, dierenwelzijn, arbeidsefficiëntie...