Kalkoenenstal voor familie van der Sterren uit Zwiggelte

Op het kalkoenenbedrijf in Zwiggelte is een derde kalkoenenstal gebouwd die voldoet aan de Maatlat Duurzame Veehouderij.

Op het kalkoenenbedrijf in Zwiggelte is een derde kalkoenenstal gebouwd. De capaciteit van het bedrijf komt hiermee op 19.000 dieren.

- De stal voldoet aan de Maatlat Duurzame Veehouderij
- Mechanisch ventilatiesysteem van DACS
- Twee kernvoersilo’s, een voerweger en een silo voor geplette tarwe.

Contact specialist Bekijk andere pluimveeprojecten

Maatlat Duurzame Veehouderij

De stal is 75 meter lang en 21 meter breed. De stal is uitgevoerd met een mechanisch ventilatiesysteem waarbij zowel de luchtinlaat als luchtuitlaat via het dak verloopt.

De stal voldoet aan de eisen van de Maatlat Duurzame Veehouderij en is landschappelijk ingepast. Voordat met de bouw van de stal kon worden begonnen, moest eerst de ruimtelijke ontwikkeling worden geregeld. Daarnaast hebben de adviseurs van Agra-Matic de aanvraag Natuurbeschermingswet en de Omgevingsvergunningen geregeld voor dit bedrijf.

De broers Bart en Dirk van der Sterren staan met dit nieuwe bedrijf op de website van de Boerderij. Daarnaast is in de Pluimveehouderij van 21 juni 2013 een uitgebreide bedrijfsreportage verschenen.

 

Agra-matic-van der Sterren-nieuwe-kalkoenstal-aanzicht-stal.jpgAgra-matic-van der Sterren-nieuwe-kalkoenstal-ventilatie-binnen.jpgAgra-matic-van der Sterren-nieuwe-kalkoenstal-ventilatie-buiten.jpgAgra-matic-van der Sterren-nieuwe-kalkoenstal-voer-drinksysteem.jpgAgra-matic-van der Sterren-nieuwe-kalkoenstal-voeropslag.jpg